Naše recepty na výrobu Piva

Piva Konvent byla poprvé vařena v roce 1680 z místních chmelů pocházejících z kutnohorských chmelnic i z místních ječmenů prokuřovaných v kouřové sladovně v Mečkasu (viz. Příběh piva). Současná situace neumožňuje využití přímo kutnohorských surovin, tedy suroviny se čerpají z celé České republiky a částečně ze švýcarského kantonu Graubünden (prvotřídní sladový ječmenem z vařeného ječmene a alpská pramenitá voda). Čerstvý prémiový dvanáctistupňový ležák a nové nefiltrované desetistupňové pivo nejsou ani jedno pasterizované. Samozřejmostí je mistrné pivovarské a sladovnické řemeslo.

Pivo Konvent

Pivo Konvent je čerstvý prémiový ležák, jemně poskládaný, vyrobený z jemného a vysoce kvalitního, ručně sbíraného aroma chmele. Je buďto jemně vyčištěn speciální filtrací za studena a nebo na přání nefiltrovaný.

Teplota pitné vody: 6–8 ° C
Barva: světle žlutá, lesklá
Vůně: Jemná vůně chmele, lehké citrusové tóny
Kmen:
Chuť: mírně hořká s nádechem sladové sladkosti
Vůně: zelený chmel, jablko
Ústa: tenká struktura
Finish / after-drink: Mírný hořký chmel
Vhodné ke konzumaci:
Vhodný jen tak a nebo pro všechny speciality na grilu, k masným produktům ale i pro tzv. prstové jídlo, hranolky apod.

logo"

Je Vám více než 18 let ?

Kliknutím svůj věk potvrzujete

Potvrzuji